Bejelentkezés

KeresésGyorsmenü:
Hírek
Koncertek
Zenekar
Történet
Lemezek
Tagok
Média
Fotó
Sajtó
Videó
Közösség
Vendégkönyv
Kérdések
Fórum
Mühely
Kapcsolat

Flash mentes verzió« vissza
Szerző Beszámoló

Kispál és a Borz PeCsa, 2006.06.17. Igérgetések, nagy remények, lesz minden, tábortűz, sosem hallott régiek, sosem hallott újak, akusztika... Aztán persze semmi nem úgy volt, és mégis. Sosem hallott régiek például nem voltak, de úja

Tényszerűen.

A koncert az akusztikus gitáros rajongókkal kezdődött, akik először elnyomtak egy Guns 'n Roses számot, elvárható szürkeséggel. Aztán egy másik srác legitározta és elénekelte a Dal Teázáshozt, na az nagyon perfekt volt. És akkor végre elkezdődött a koncert, egy jó hangos Én is azt szeretnémmel. Számok jöttek, számok mentek, úgy emlékszem ebben a blokkban volt egy ska-ra átdolgozott Éjjeli Lámpa is. És akkor, amire mindenki várt, a vadonatúj számok.

Az első, egy teljesen kész darab volt, a címe pedig Nálatok ... szóval valami ilyesmi, nem értettem pontosan a ricsajban. A számot végig egy tipikusan Lovasi féle bassline alkotja, amit kisér egy akusztikus gitár, és időnként beszól Kispál elektromos gitárja, és Dióssy billentyűje is. A szöveget nem nagyon hallottam, de ilyesmik voltak: Van nálatok pengető? Van nálatok gitár, dobverő? Vannak nálatok kék hegyek? Valahogy így.
A második egy még befejezetlen darab volt, aminek nem volt címe, de Bandi A nyelve megállt a számban névvel konferálta be. Ez is basszussal kezdődött, és végig izmos is maradt benne a bassline, de itt sokkal hangsúlyosabb volt Kispál elektromos gitárja, ami kicsit az első lemezen bemutatott gitár-szólóira emlékeztetett. A szövegből sajnos nem sok ragadt meg bennem, de az még úgyis változhat. A számok befejezettségéről csak annyit, hogy Lovasi végig nézte a szövegeket, a másodikat pedig újra el kellett kezdeniük, mert Bandi elrontotta a basszust.

Aztán még... jöttek a gitáros rajongók, akik a Nagyon szerelmes lányokat játszották, amit Bandi énekelt. Majd a zenekar néhány fáklyaszerűséggel tábortüzet rakott a színpadon, ami fölött Dióssy sütögetett valami szalonnaféleséget, a negyvenedik életévét betöltő Lecsó tiszteletére. A zenekar hathúros gitáron játszó tagjai pedig a Húsrágó, hídverővel szórakoztatták a nagyérdeműt, mialatt szépen pörkölődött a szalonna. Előkerült az Apa, anya és a kigyó, és még egy The Cure szám is, (Boys don't cry) amire Lovasi a Barlangban dobolok című nótát énekelte, a közönségben néhányan pedig az eredeti refrént. Köztük én is persze. Az is az én hathatós közreműködésemmel történt, amikor a rajongók elkezdték énekelni a Boldog szülinap-ot Lecsónak... amiből, sejtésem szerint, a zenekar vajmi keveset hallott. De a gesztusérték megmarad.

Ezután a blokk végéig hangos számok következtek, az utolsó közülük a Gyógyüdülő volt. A zenekar visszavonult, hogy kipihegjék magukat, na meg biztos megették a szalonnát.

A szünet után, nagy meglepetésre Bandi ismét a Gyógyüdülőbe kezdett. - Volt már olyan, hogy szeretkezés közben, nem akartad abbahagyni? - kérdezte az ámuló publikumtól, majd pedig tényleg elkezdték a második blokkot. Amiben többek között eljátszották a valaha volt leglassabb Kispál és a Borz számot, az Iszonyú lassút. Előkerült az Etetés fenomenális, átdolgozott verziója, egy szép kis 0 óra 2 perc, és egy Ha az életbennel véget is ért a több mint két órásra nyúlt koncert.