Bejelentkezés

Keresés



Gyorsmenü:
Hírek
Koncertek
Zenekar
Történet
Lemezek
Tagok
Média
Fotó
Sajtó
Videó
Közösség
Vendégkönyv
Kérdések
Fórum
Mühely
Kapcsolat

Flash mentes verzió



Új kérdés küldése

A műhelyben hangszereinkről, és minden más berendezéseinkről kérdezhetsz, kérhetsz tanácsot saját felszereléseddel kapcsolatban. Azért csodákra ne számíts, mi is az ismert hangszerboltokat fosztogatjuk, csak talán egy kicsit gyakrabban, vagy mégsem? Tanácsokat ad, megmond és segít, ha tud:
Sasvári Géza - a Kispál és a Borz technikusa, mellesleg www.sgaguitars.hu.
Kérdező Kérdés/Válasz
Sakk
2011-03-19
Szia! Lenne pár kérdésem bass téren. Nemsokára kibővítem magamat egy basszusgitárral, Cortra gondoltam. A következőkre lennék kíváncsi! 1,Használhatom-e majd - persze csak itthoni gyakorlásra - egy Line6 Spider III 15 wattos gitárkombón halk hangerőn és megfelelő Equalizer beállításokon [ne kapjon a tányér nagy basszus jelet], vagy szétkapja az egészet a mély tónus? 2,Ha vennék egy Jolana bass-t 10-15e forintért(persze nem ő lenne a fő basszerem), abból ki lehet hozni valami értelemeset, vagy csak dísz lenne a falon [elektronika csere + hangkulcsok, gondolom]? 3,Stagg stratom van, hangkulcscsere után akusztikusan jó tisztán, nyak pickuppal szép hangja van. Nem egy ESP, de határozottan nem rossz! A probléma a híd pickup-al van, torzítva nagyon gáz, EMG HZ-t gondoltam bele, ki ért egyet? 7 éve gitározom, most vagyok 17 éves. Köszi, Dávidnsta
 
2011-04-07
kispál
hello! nem tudom mire jutottál, elég ritkán járok erre. látatlanban nem tudom mit mondjak az erősítő ügyben, szerintem bírnia kell. ha torzít nyilván lejjebb kell venni.a  jolana nekem nosztalgia,- az volt az első hangszerem-, költeni semmiképp ne költs rá. nézd meg nem görbe-e a nyaka, a bundok kopottak-e.  ennyi pénzért nem igen kapsz mást. egyébként nem voltak rossz hangszerek. a staggel kapcsolatban- nézd meg mennyi a húrok és a pickup közti távolságot.kb2mm legyen, túl nagy jel esetén torzíthat, sőt hamiskás lesz a hang, nem ismerem ezt a hangszedőt,  szubjektív kinek mi tetszik, de én dimarzio párti vagyok, minden cuccomban az van. stratómda egy sima készlet van ," egyazegybe" úgy szól ahogy kell, ráadásul teljesen zajmentes-ami ugye 1 torzítóval nem mellékes- de mielőtt bármit tennél, próbálj ki más torzítokat is...üdv  ka
 

 
adamski
2010-12-28
Szia András! Mi a véleményed a telékbe való dimarzio chopper-t ről és twang king-ről?
 
2011-02-10
ka
  • twan a legjobb nekem tecccik. telémben a   van  igáze

 

metalkarcsika

2010-12-16
szia Kispal; azt szeretnem kerdezni,hogy mikor a (egy) szolo reszhez jutsz,akkor bekapcsolt overdrive melle mit hasznalsz meg,hogy ne legyen a szaraz torzitot gitar jel? reverb,deleyt? Ezentul te leszel a muhely rovat ba? Kellemes Unnepeket . karcsika
 
2011-02-10
ka
+még 1 drivét ált delayot de mindég megy a reverb épp hogy érzetre
 

 
SzuperMárió
2010-11-27
Hali! Sokat láttam már koncert videókon (legutóbb pl a Kispálfilmen), hogy a gitárokon a nyaknál lévő hangszedőt ragasztószalaggal szokás leragasztani. A kérdésem az lenne, hogy miért szokás ez? Számít valamit a hangzásban vagy egyéb okai vannak?
 
2010-11-28
ka
dehogy is. a pickup szélébe beakadt mindíg a húr, csak ezért kell a cucc rajta.  ka
 

 
ak
2010-11-27
szia andrás! azt szeretném kérdezni, hogy a búcsúkoncerten (is) használt telédben milyen pickupok vannak? illetve milyen kulcsok? ha nem titkos persze.... köszi a választ! és az elmúlt 20 évet is!
 
2010-11-28
ka
dimarzio.  shaller satus  ka
 

 
opht
2010-11-24
Kedves Műhely! A kocsiban hallgattam a Csendesülős CD 12. számát (Szívörvény). A 1min 30s körül kezdődő kis gitárszóló annyira megkapott, hogy azóta sem ment ki a fülemből. Mivel lehet ezt a nagyon hosszú kitartású, éneklő hangot elérni? Milyen erősítőtípus, torzítás, effekt kell hozzá? 20 éve gitározom, többször felfigyeltem hasonlóra, de még soha a közelébe sem kerültem. Köszönöm!
 
2010-11-28
ka
ha jól emlékszem fender bassman       boss bluesdriver    delay        elég gyakran változtattam,   de gondolom ez lehetett    ka
 

 
lebovsky
2010-11-22
üdv! Tapasztalatlan gitárvásárló vagyok.véleményedet szeretném kikérni 30 ezer körüli gitárokról.Tudom sokan mondják hogy ennyiért nem érdemes venni meg stb de ennyi van rá. 60 ezrem gityóra plussz erősítőre. gitárok közül ebben a fekvésben van a Squire bullet strat hss, a Peavey raptor,vagy a Cort g110.Mindegyik H_S_S pickupos. Erősítőt a Mega amp 55 wattost találtam ebben a kategóriában 30 körül mert zenekari próbára nem szeretnék 25 wattos erősítőt. Segítségedet előre is köszönöm. Egy tapasztalatlan kis költségvetéssel dolgozó de lelkes gitáros! :-)
 
2010-11-22
kispál
én skvájer mellett döntenék, mivel ilyen volt már a kezemben, DE nagyon mekkkell nézni minden hangszer nyakát, nem görbe esetleg tulságosan   ill. nem csörögnek a húrok.nem azt mondom, hogy ezt vedd meg, csupán ezt ismerem.    ja  ez a kategória lutri, viszont bele lehet nyúlni jóba is.  és legyen kényelmes neked, ez fontos, különben kínlódás a vége!    ka sok szerencsét.
 

 
botkafa93
2010-09-22
Szia! nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a gitárom húrjai folyton rozsdásodnak pedig tök jó fender húrok vannak rajta. Kb két hét alatt tök rozsda. Egy hónapja lecseréletm az összes húrt és újakat tettem fel rá. majd egyszer játszottam rajta majd eltettem a tokba és két hét múlva vettem elő és tök rozsda volt megint. A válaszodat előre is köszönöm :)
 
2010-11-28
ka
szerintem a fender húrok gyenge minőségűek, körülöttem senki nem is használja. nem tudom mennyibe kerül, próbálj meg mást. esetleg mosd át őket alkoholos ronggyal   talán segít
 

 
Katalin
2010-05-01
Szia! Azt mondták a boltban jövő héten dedikáltatják a gitáromat (Kispál András ex fekete super sport axis music man-je:), és akkor megkérdezik milyen húr lehet rajta, hátha tudja esetleg, szóval nyugodtan felejtsd el a kérdéseim ha gondolod:)
 
2010-05-10
ka
ernie ball 9-es vastagságú
 
Katalin
2010-04-25
Szia! Nálam landolt a Music man axis super sport, csodálatos hangszer, olyan hangja van mintha élne belül! Egészen más érzés rajta játszani mint bármilyen gitáron amit valaha is kipróbáltam, és ráadásul rém könnyű megszólaltatni! Ezek szerint nem ugrattak a boltban, tényleg Kispál András hangszere volt! (Bár tremolókar, tok és autogramm nem volt hozzá.) Mennyit használta, koncerten is járt esetleg? Van esetleg már keresztneve?:) Ill. egy némileg praktikusabb kérdést is szeretnék feltenni: milyen húrok lehetnek rajta? Azt érzem h 9-es, de milyen márka? Feltéve h nem cserélték ki a boltban, de nem hiszem, mert annyira elképesztően jó hangja van a gitárnak, hogy biztos a húr sem lehet hétköznapi! Köszi: Kati
 
2010-05-10
kispál sk.
szia! mivel a géza és köztem a kapcsolat megromlott, nem hiszem. hogy válaszolna. a musicman valóban az enyém volt, kart már én sem  kaptam hozzá- sima fender vagy másolata- nem sokat használtam. mivel sajnos jobbkezes, így nehézségeim akadtak . minden húrral így szól ami viszonylag új még. használd örömmel ahogy én örülök, hogy hozzá méltó helyre került.    üdv    kispál   ka.
 

SkyLaci

2010-04-12
Heló Géza! Kispál teléjén a control plate felett mi az a 3 pont a koptatón? A Kispál gitár még mindig készül, esetleg nyáron már/még hallhatjuk is a mester kezében muzsikálni?
 
2010-04-13
sga
az titok.
új gitár készül, szerintem jövő hét az átadás.
a nyakat kell már csak lelakkoznom, és összeépíteni.


beépített torzító   ka

 
billroger
2010-04-10
szia már múltkor írtam, hogy elkészült lemez, és, hogy meghallgatnátok-é. hát itt van a lelőhelye: www.myspace.com/aspzenekar www.aspzenekar.fw.hu köszi szépen
 
2010-04-13
sga
ok
 
eedem
2010-04-08
Helló helló! Gondolom már unod azokat a kérdéseket, hogy mit gondolsz erről-meg arról a gitárról, de én sem kérdezek mást. Tehát mit gondolsz erről : cort m600 Válaszod előre is köszönöm!
 
2010-04-10
sga
nem unom ám, csak sokszor olyat kérdeznek, hogy úgyis benne a válasz -
a cort-okat dícsérni/ajánlani szoktam, szerintem ár érték arányban tökre megállják a helyüket.
tehát jó a cucc

 
NoviDavid
2010-04-04
hahó. olyan problémám lenne, hogy a stagg elektroakusztikus gitáromon a húrok magasabb fekvésben messze van a fogólaptól, és ez eléggé megnehezíti a játékot arrafele. a kérdésem az lenne, hogy érdemes-e nekiállnom itthon buherálni valamit neméppen hozzáértőként, vagy inkább vigyem el hangszerészhez (pl hozzád. pécsi vagyok). és még az, hogy ez mennyibe kerülne kb? havernak vintage v100 lp-je van szintén hasonló problémái vannak, nyak, húrok beállításának a tarifáját kérdezné ő is. boldog húsvétot: Dávid
 
2010-04-06
sga
meg tudom oldami, hívj bátran, írj bátran.
203888104

 

metalkarcsika

2010-03-31
Hello,hogysmint? keszul Kispal signature? telecaster-fele lesz?
 
2010-03-31
sga
ez pár hete volt:

 
adam.b
2010-03-26
Hello! Nem tudom, hogy basszusgitárral kapcsolatban lehet-e kérdezni, de átalakítottam az egyik basszusgitáromat fretlessre, és most le akarom cserélni a fogólapját. Namost, ezt kőrisből nagyon nagy hülyeség lenne? Mondták, hogy epoxigyantával fedjem be, és akkor elmegy,de igazándiból ében lenne jó fretlesshez, csak az meg nagyon drága... Mi erről a véleményed? Előre is köszi!
 
2010-03-26
sga
bátor vagy.

a kőris nem való fogólapnak, de mindent ki lehet próbálni.
hajrá, én szurkolok.


 
malaszt
2010-03-24
Szia! Azt nem tudod véletlen, hogy a lovasi szólólemezen a dobok milyen programmal készültek ? Vagy hogy milyen programmal lehet hasonlóakat összevágni ? Utánna majd guglizok. előre is köszi
 
2010-03-24
sga
acid
 
Kmts
2010-02-25
Kedves Géza! Arról a zöld gitárról szeretnék megtudni mindent amit lehet,amin tavaly februárban Te játszottál a miskolci Adyban ,a Rocktóberfeszten pedig Kispál András egy keveset! Ha jól láttam a MÜPÁ-ban is ott volt(tartalék?) ! Köszönöm! (csak kíváncsi vagyok)
 
2010-03-02
sga
igen.
sga #005 a neve. magamnak építettem, csak a Kispálban használtam 2008 őszétől a 2009 tavaszi turné végéig, aztán Kispi mester magához vette.
25"menzúra, mahagóni nyak, paduak fogólap, üreges (tone chambered) dió test, bigsby tremolo, sperzel kulcsok, eredetileg tv jones pickupok, most emg elektronika.

 



 

SkyLaci

2010-02-21
Szia Géza! Meg lehet már tudni valami információt a készülő Kispál signature-ről?
 
2010-02-22
sga
még nem...de be fogtok szarni

hopp, az első kép:


 
Richi
2010-02-12
Szia Géza lenne egy kérdésem gitárvásárlással kapcsolatban. A mit kinéztem az egy használt Squier Standard Tele. Teljesen szuper állapotba van szinte új a hangja egész király. Nos a kérésem hogy te mit tudsz ezekről a gitárokról megbízhatók -e érdemes beléjük fektetni? Az ára 48000 magyar pénz te mit gondolsz? Válaszodat köszi előre. Üdv.:Richi
 
2010-03-02
sga
hmm...
megint egy olyan gitárról kellene nyilatkoznom, amit nem fogtam a kezemben, ez így nem ér!

de azért egy biztos: olcsó húsnak hamar lejár a szav.ideje.