Bejelentkezés

Keresés



Gyorsmenü:
Hírek
Koncertek
Zenekar
Történet
Lemezek
Tagok
Média
Fotó
Sajtó
Videó
Közösség
Vendégkönyv
Kérdések
Fórum
Mühely
Kapcsolat

Flash mentes verzió



« vissza

www.quart.hu - Kispál 20: tervek

2007-11-02

Idén ünnepli huszadik születésnapját a Kispál és a Borz zenekar. Dupla lemez tavasszal (csendes-ülős koncertfelvételek + best of), ősszel történelmi áttekintő DVD (ha készen lesz, akkor az új lemezzel), és még számtalan terv, amikről Lovasi András beszélt a Quartnak.
Decemberben ünnepli a Kispál és a Borz zenekar megalakulásának huszadik évfordulóját. Ennek kapcsán és ettől valamennyire függetlenül számtalan tervről beszélt nekünk Lovasi András, amiket az áttekinthetőség kedvéért pontokba szedünk.
Kispál és a borz - kiadványok Tavasszal jelenik meg egy dupla lemez, az egyik CD a tavalyi csendes-ülős koncertek felvételeiből válogat, a másik pedig húsz év legjobb dalait tartalmazza majd. Őszre pedig egy történelmi áttekintő DVD várható, archív koncertfelvételekkel és klipekkel. Ha addigra elkészül az új album, akkor azzal együtt jön ki a DVD – de lehet, hogy ez majd csak jövőre jelenik meg, esetleg soha (ennek a veszélye minden lemez előtt fennáll). A zenekar már dolgozik rajta, feszített tempóban próbálnak, elsősorban azért, hogy a nemrég bekövetkezett kisebb megtorpanás után minden idők legjobb Kispál és a Borzává fejlesszék magukat, de egyben új ötleteket is kipróbálnak. Lovasi András elmondása szerint 2-3 erős új dal már született, már csak kb. tizet kéne melléjük írni; ebből a két-háromból természetesen a best of lemezre is jut majd, és új klip is készül.
Kispál és a borz - koncertek Nyárra kevesebb koncertet, az eddiginél kevesebb fesztiválfellépést tervez a zenekar, de azoknak, amiket elvállaltak, megadják majd a módját, vizuálisan és konceptuálisan megtervezik, de hogy ez mit jelent pontosan, az még alakulóban van. Vannak ötletek a fellépések interaktívvá tételére is: pl. a közönség (természetesen nem emeltdíjas) sms-ben szavazhat arra, milyen sorrendben milyen számok szóljanak; esetleg kalapból húz majd a zenekar.
Őszre-télre szintén kevés koncert várható, vagy egy 7-8 állomásos lemezbemutató turné, vagy decemberre néhány (öt-hat) nagyobb születésnapi koncert. Ez attól is függ, hogy sikerül-e a zenekarnak megfelelő, 2000-2500 férőhelyes és jó akusztikájú helyet találnia. Így például Pécsett egy nagy bulihoz az Egyetemi Klub bezárása után a nemrég átadott Expo Sátor jön esetleg szóba, de ez még nem eldöntött; mint ahogy az sem, hogy Budapesten a Petőfi Csarnok helyett milyen más helyszínt választhatnának.(A szóbeszéd szerint nyáron elkészül egy új rendezvénycsarnok.) Nem kizárható, hogy a 15. születésnap turnéjához hasonlóan lemezsorozat készül a koncertfelvételekből.
Az együttes húsz év alatt különféle felállásokban játszott, mint az közismert; ezek felidézését nem úgy tervezik, hogy egy stabil mag mellé egy-egy számra feljönnek a régi tagok, hanem külön blokkokban a régi felállások (remélhetőleg) mindegyike 20-40 perces műsort fog adni.
Kiscsillag Idén a Kiscsillag együttes biztos nem ad ki lemezt, de folyamatosan dolgoznak: a meglévő, de nem rögzített számokat alakítják, újakat írnak, bővítik a repertoárt. Többek között feldolgozásokkal is (Clash-számok mellett Bada Dada A bátor ventilátor c. darabjával), hogy egy 30-35 számból álló koncertrepertoár összeálljon.
Megadó Kiadó Lovasi András kiadójának első kiadványa a Kiscsillag volt; emellett kész van már a Zuboly „broken etno”-lemeze is, csak jogi problémák adódtak: a sok egyéb mellett felhasznált Michael Jackson- és Chris Isaac-slágernek (Wicked Game, mi más) nem sikerült megszerezni a jogait. Idén várható a Kaukázus együttes lemeze is.
Egyéb, titkos ötletek Ilyenek is vannak számosan, de titkosak. (((Ha Ambrus azt mondja, akkor))) Annyit elárulhatunk, hogy Lovasi András az Amorf Ördögökkel ez utóbbi (volt???) énekesnőjének, Péterfy Borinak készít szólólemezt.

Szerző: Quart