Bejelentkezés

Keresés



Gyorsmenü:
Hírek
Koncertek
Zenekar
Történet
Lemezek
Tagok
Média
Fotó
Sajtó
Videó
Közösség
Vendégkönyv
Kérdések
Fórum
Mühely
Kapcsolat

Flash mentes verzió



« vissza

www.zene.hu - Szétnyílt a „Bársonyfüggöny”: Kispál-siker Győrben

2007-05-04

Ugyan rendkívül sikeres volt a tavaly decemberi győri „csendesülős” Kispál-koncert is, ám sok rajongó szívesen táncolt volna egy jót legalább a kedvenc számára. Őket bizonyára kárpótolta a kimaradt tombolásért a legutóbbi koncert a PÁGISZ és ÁMK-ban.
A Peettel melegítettek

A buli már nem sokkal nyolc óra után elkezdődött. Az előzenekar a 2000-ben alakult siklósi Peet volt, melynek tagja az a Tóth Zoltán (Csülök) is, aki korábban a Kispálban dobolt. Angol és magyar nyelvű számaikkal sikerült jó hangulatot teremteniük, ám akkor még csak néhányan kezdtek el táncolni. A legnagyobb sikert az Egyszer volt hol nem volt című számukkal aratták.

Kispálék slágerekkel is érkeztek

Az est fénypontja, a Kispál és a Borz fellépése negyed tíz körül kezdődött. Ekkorra már teljesen megtelt az aula, amely egyébként remek koncerthelyszín. Ugyanis, ha kell, a nézőteret telerakják székekkel, mint tették ezt a csendesülős koncert alkalmával. Ám ha nincsenek űlőhelyek, bátran lehet tombolni, ahogy ezt később be is bizonyította a tömeg.

Rögtön a koncert elején hallhattunk régebbi és újabb számokat egyaránt, mint például a Bársonyfüggönyt és a Csigát is. Utóbbi azért érdekes, mert a legismertebb dalaikat koncerten csak ritkán adják elő. Most ezen kívül az Emese is felhangzott, így a kevésbé hűséges rajongóknak sem maradhatott hiányérzete, hacsak nem számítottak arra, hogy a Ha az életbent is végigtombolhatják majd.
Visszanyúltak a régebbi lemezeikhez is, és az első kettőről – Naphoz Holddal, Föld kaland ilyesmi – több dalt is játszottak: Tejjel kifli, Kicsi csillag, Autók a tenger felé.

Fiatal, de jól felkészült közönség tombolt

Külön érdekesség volt, hogy a koncerten résztvevők legnagyobb része kívülről tudta a dalok szövegét, pedig sokan közülük az első korongok megjelenésének idején legfeljebb óvodások lehettek. Lovasi is észrevette ezt, s reagált is a résztvevők átlagéletkorára, amikor ezt mondta Kispálnak: „András, mit tudna veled kezdeni egy tizennégy éves?!”. Az ehhez hasonló rövid kommentárok a számok között csak tovább fokozták a hangulatot. Kiderült például, hogy Kispál már egyedül is be tudja hangolni a gitárját… Az új dobos, Bóra Áron jól beilleszkedett az együttesbe, ráadásul láthatóan élvezi is a koncerteket.

A győri est remekül sikerült, a nézők elégedetten távoztak, és aki az afterparty helyszínéül egy közkedvelt belvárosi szórakozóhelyet választott, az még Lovasiékkal is találkozhatott.

Szerző: Farkas Enikő