Bejelentkezés

Keresés



Gyorsmenü:
Hírek
Koncertek
Zenekar
Történet
Lemezek
Tagok
Média
Fotó
Sajtó
Videó
Közösség
Vendégkönyv
Kérdések
Fórum
Mühely
Kapcsolat

Flash mentes verzió



« vissza

www.bama.hu - Ismét dobost cserél a jubiláló Kispál és a Borz

2007-08-27

Pécs | Lovasiék fél év után újra hazai pályán lépnek fel, új dupla albumukat mutatják be egy ingyenkoncerten. A 20. évét ünneplő banda összetétele is változik, a kipróbált és bevált Bóra Áron dobos kilépésével.
– Március óta nem játszottunk itthon, de akik hallottak bennünket a nyári fesztiválokon, azoknak is újdonság lesz az az összeállítás, amelyik szeptember 13-án a Bazilika előtti színpadon hallható. Csak Pulában, Marosvásárhelyen ment hasonló műsor, de azt a programot most alaposan kibővítjük – számolt be a zenekarral kapcsolatos újdonságokról lapunknak Lovasi András.

Megjegyezve azt is, hogy ez még nem a 20 éves születésnapi koncert lesz, mert a jubileum december 17-én esedékes, ezt pedig egyedül Pécsett ünneplik meg egy nagyszabású bulival december 29-én a Városi Sportcsarnokban. A szeptemberi fellépés pedig lemezbemutató lesz, mivel azokban a napokban kerül a boltokba a Kispál és a Borz új dupla CD-je. Az egyik korong címe 20 év. Best of válogatás ez, de nem elsősorban a klipes dalokból, hanem a koncertslágerek szerepelnek, azok, amelyeket mindig visszakövetel a közönség.
A másik CD-n pedig a tavalyi pécsi év végi csendesülős buli hallható, néhány szegedi részlettel kiegészítve. A két lemezen 17-17 nóta található, köztük egy-egy új dallal, továbbá több szám felkerült csendesülős és koncert verzióban, sőt felújított stúdióváltozatban is.

– Ha ügyesek vagyunk, akkor a Sétatéren a második korongot egy az egybe adjuk majd, hiszen az idekívánkozó kibővített felállásban fogunk játszani – teszi hozzá Lovasi András. A pécsi koncerten emellett elhangzik még egy azóta született vadonatúj szerzemény is. Lecsó és a vonósok, Szabó Attila és Kunos Tamás, Pál István Szalonna a dalok 60 százalékánál szerepel, a többit a klasszikus kvartett mutatja be.

Mindemellett tartogat egy kényszerű meglepetést is a csapat. Valószínűleg utoljára muzsikálnak ebben a felállásban, mert a próbaidős Bóra Áron dobos ugyan ragyogóan bevált, kapacitálja is a zenekar a maradásra, de a zenész friss apaként úgy döntött, hogy inkább azóta vegetáló vállalkozását szeretné megmenteni. Október 6-ával a dobos távozik az együttesből, ezért jövő év elején új embert keresnek a helyére. Kispálék sajnálják Áron döntését, de a közönség remélhetőleg nem érzi meg a változást. Év végéig ugyanis a nagy ünnepi bulira készül majd a csapat, és a decemberi nosztalgiakoncerteken, valamint a 20 éves találkozón a régi ütősök, Tóth „Csüli” Zoltán és Bräutigam Gábor is beugranak, és Bóra Áron is beszáll, sőt, a jövő évi új lemez felvételeinél is besegít – ennek a megjelentetését tavasz végére tervezik.

Szerző: www.bama.hu (mbe)